Alitajunnan vaikutus painonpudotuksessa

 

 

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisen mielestä, siitä miten se toimii ja miksi se toimii eritilanteissa kullakin tavalla. Joskus aikoinaan olin jo lukemassa psykologian pääsykokeisiin, mutta sitten elämä vei toiseen suuntaan. Mutta kiinnostus on jäänyt ja nyt rentoutusvalmennusten ja hypnoterapian kautta olen taas alitajunnan ytimessä, mikä on niin ihanaa.

Jos ajatellaan terveyttä ja hyvinvointiamme niin alitajuntahan tuottaa pelon ja ahdistuksen tunteita, jotka syövät terveyttämme ja hyvinvointiamme. Ikävä totuus on, että alitajunta ja tietoisuus eivät ole oikein kavereita keskenään. Kun kielteisiin tunteisiin ei paneuduta ja ne pääsevät kasaantumaan alitajuntaan vuosien ajan, aiheuttaa ne ajan myötä entistä enemmän ongelmia niin fyysisesti kuin henkisestikin. Usein aikuisiän ongelmat juontavat jo lapsuudestamme.

Kun lähdet muuttamaan elämääsi ja elämäntapojasi, kulje omaa tietäsi. Etene askel askeleelta, yksi askel kerrallaan. Älä yritäkään nopeita ratkaisuja, sillä ne eivät kanna kauas. Alitajunta ei ehdi niihin mukaan, vaan nopeissa ratkaisuissa palaat yhtä nopeasti vanhaan. Sinun tulee opettaa alitajuntaa hyväksymään uudet ajatukset ja toiminnat, jotta muutoksesta tulee pysyvää. Kun otat elämäntapamuutoksessasi alitajunnan käyttöön, paraneminen on paljon suurempaa kuin vain ahdistuksesta vapautumista.

Mutta entä jos et ole valmis? Tai olet valmis, mutta taas epäonnistut? Mitä jos et pidä siitä ihmisestä miksi muutut? Nämä kysymykset ovat hirmu yleisiä ja oikeutettuja. Sinun on hyvä käydä ne läpi ja huomata, että ne voidaan muuttaa alitajunnassa merkityksettömiksi. Saatat ihmetellä miksi et laihdu, jos olet laihduttanut ilman tuloksia tai ne ovat jääneet lyhytaikaisiksi. Alitajuntamme on erittäin voimakas ja se haluaa aina auttaa sinua. Mutta jos ”laihdutat” niin silloin on hyvä mahdollisuus, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa alitajunta auttaa sinua löytämään painon uudestaan, koska alitajunta ei halua menettää mitään, siksi sille on annettava suggestioita, mitä sen ei tarvitse menettää. Eli sen sijaan, että laihdutat, valvotkin painoasi muuttamalla elämäntapaasi.

Sinun on hyvä muistaa, että jos unelmasi ei pelota sinua millään lailla, niin silloin se ei ole riittävän suuri! Sinun tulee vain luottaa itseesi.